2010. április 30., péntek

Orchidea kiállítás


Évek óta tanulmányozom az élővirágokat, mindenekelőtt persze az orchideákat. Üzletekben is gyakran megfordulok, hogy számomra fontos apró részleteket megfigyeljek a virágokon.

Az Orchidea kiállításokra ezért mindig fényképezőgéppel felszerelkezve megyek, hogy a számomra lényeges részleteket is megörökíthessem.

Számtalan fotót lehet fellelni különböző oldalakon mindenféle virágokról, amelyeket hatalmas szuper fotomasinákkal készítenek. Gyönyörűen láthatók jól kinagyítva a szebbnél szebb virágok, csak épp a szárát, a levelek elhelyezkedését, a tövét és egyéb fontos részleteket, méretarányokat nem láthatok elég nagyban a fotókon.

Ezért pótolom ezeket, és készítek többszáz fotót magamnak ezekről a fontos részletekről is.

Gyakran a méretekkel sem tudok tisztában lenni egy-egy fotót nézve.

A tavaszi Orchidea és Bromélia kiállításon sikerült a saját csúcsomat megdöntve 596 fotót készítenem (sajnos több már nem fért fel) Hazatérve feltöltöttem a számítógépre. Nem volt egy rövid menet. Aztán egyszercsak hipp-hopp, maradt 190. Máig nem értem, hova tűnt hirtelen a többi. Valamit biztos rosszul kattintgattam, pedig ilyen képfeltöltést nem először csináltam. És fel is kerültek a képek, aztán eltűntek. Néha tudok ám alakítani! :)


Azért a neten is keresgélek használható fotókat és több 10 ezres gyűjteményem van a legkülönfélébb orchideákból.


Az alábbi kép viszont nem élővirág kiállítás vagy vásár, hanem agyagvirágok vannak mindenhol, amerre a szem ellát valahol távol-Keleten.
Kicsit még tanulnom kell és sokat alkotni, de ezt el tudom magamnak képzelni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha van véleményed, kérdésed, kérlek írd ide!