2017. május 25., csütörtök

Meglepetés-tanítvány

Van az agyagvirág készítéshez hasonló technika, ami sokkal jobban elterjedt a világon és Magyarországon is. Évek óta látni a TV-ben is, egyéb médiákban is a profi cukorvirág készítők, tortadekorosok lélegzetelállító mesterműveit. Egyre több hazai képviselője van ennek a területnek. Cukrászok is továbbképzik magukat egy-egy mester segítségével a dekoráció területén.

Magam is elterveztem, hogy kipróbálom ennek a technikának az alapanyagát. Tudni akartam, miben hasonlít, miben különbözik a kétféle alapanyag tulajdonsága, megmunkálhatósága.

Már ki is választottam egy szimpatikus fiatal hölgyet, aki az országban ide-oda utazva időnként hozzám közelebb is tart tanfolyamokat. Láttam a profi munkáit, lenyűgözött az ügyessége. Gondoltam, hogy tudok még én is újat tanulni Bartus Dóritól, aki Angliában tanult cukorvirág készítést.

Addig tervezgettem ezt, míg egyszer csak bejelentkezett hozzám egy tanfolyamra. Igen meglepett, de mint kiderült, ő is így gondolta mint én, hogy ki kellene próbálni a másik alapanyag adta lehetőségeket is.

Na, szóval jól összejöttünk egy tanfolyam erejéig, és elkészítettünk egy agyag gloriosát. Dóri, tervei szerint megvalósítja majd a saját cukormasszájából is, remélem sikerül neki.

Öröm volt ez a nap, remek volt találkozni és együtt alkotni egy rokon terület profi képviselőjével.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha van véleményed, kérdésed, kérlek írd ide!