2016. március 8., kedd

A harisnyavirág készítése igen közkedvelt és terjedő hobbi. Ez is távol-Keletről gyűrűzött be. Én még nem próbáltam, szerintem nem is fogom, jól elvagyok az agyagvirágaimmal.

A számtalan színre festett, direkt ehhez a hobbihoz készített harisnyaanyagok és a hozzávaló kellékek is kintről szerezhetők be. Rengetegféle előregyártott apró pollen, bimbó kapható, ami segíti, gyorsítja a munkát. Ebben sok az átfedés, az agyagvirágokhoz is ugyanezeket fel lehet használni.

Amikor pár éve az udvarról behozott pipacsot lemásoltam az én levegőn száradó, szintetikus agyagomból, akkor a pipacsnak a középső részét is magam készítettem el kézzel az alapanyagomból.
Most, néhány évvel az első pipacs után, egy barátnőm, aki harisnyavirágokat készít, megkért, hogy készítsek az én agyagomból pipacshoz, orchideákhoz való középrészt.

A kintről rendelhető apróságokkal nem tudom felvenni a versenyt, nem is szándékozom a profilomat erre módosítani. Kint már ki van dolgozva az a technika, amivel hatékonyan tudnak ilyen apróságokat sorozatban gyártani. Nyilván nem mindent készítenek kézzel. Viszont a hatalmas választékban pipacshoz való közepet nem találtunk az előregyártott alkatrészek között, ezért ennek a kézi gyártását időnként megejtem. Kelendőnek is bizonyult. Orcideákhoz való középrészt is készítettem már különböző színben. Csak azt érdemes itt készíteni, ami kint nincs. Egyébként nem túl gazdaságos munka, a kinti árakkal nem lehet felvenni a versenyt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha van véleményed, kérdésed, kérlek írd ide!