Agyagvirág


Ez a Japánban kidolgozott technika közel 50 éve indult, és terjedt el Távol-Keleten. Európában alig ismert hobbi, kevesen vagyunk még, akik ezzel foglalkoznak.
Mintha élő lenne, pedig teljes mértékben kézi munkával, aprólékos, precíz kidolgozással készítem ezeket az agyagvirágokat. 
 Bővebben itt és itt nézheted meg a készítés menetét:
Távol-Keleten a Szerelem Virágának is nevezik, mivel soha nem hervad el. Gyakran ajándékozzák szerelmesek, barátok egymásnak a soha el nem múló szerelmük, barátságuk jeléül.
Az alapanyag fehér színű, jól formálható, szintetikusan előállított, rugalmas agyag. Kiégetés nélkül, szobahőmérsékleten rövid idő alatt megkeményedik, ezalatt alakítom ki kézi munkával a virág minden egyes apró vagy nagyobb részét, majd művészolaj-festékkel színezem és összedolgozom ezeket. Az eredmény pedig egy, megtévesztésig az eredetire hasonlító kompozíció, egy örök életű lakáskiegészítő.
Sajnos az orchideák nagyon érzékeny növények, sok odafigyelést igényelnek, s igen hamar elpusztulnak, ha nem hozzáértően bánunk velük. Ezt elkerülheted egy minőségi, kézműves technikával előállított virágutánzattal, mely nem igényel napfényt, locsolást, gondoskodást, és a légkondit is jól bírja.


További képek a galériából itt és itt
Exclusive dekorációja lakásnak, irodának, üzletnek, bármilyen intézménynek, ahol fontos a minőség. 
A technika alkalmas a virágok élethű lemásolására, ezért múzeumok diorámái számára készíthetőek a dekoráción túl kevésbé látványos, de szakmai szempontból fontos virágmásolatok is. 
 


További információért látogass el ide 
Az agyagvirág készítésének trükkjeit folyamatosan kutatom, fejlesztem a technikát, hogy minél  élethűbb virágokat tudjak készíteni, és a tanfolyamok alkalmával igyekszem az összegyűjtött tudásomból a lehető legtöbbet átadni tanulóimnak.
 Még több tanfolyami képet nézhetsz itt
Ha szeretnéd kipróbálni az agyagvirág-készítést, itt kapsz több információt: 
 
Virágos napokat!
Csilla