2016. június 15., szerda

Ha felcserélem a sorrendet...

Az elkészült agyagvirághoz keressek kaspót, vagy a kaspóhoz készüljön a virág?
Elég hamar kialakult az a szokásom, hogy nekiesek egy új agyagvirág készítésének, majd a befejezés előtt keresek színben, méretben ideális edényt hozzá, és a virág végleges magasságát ehhez igazítva méretezem.
Szerencsére az évek alatt elég nagy készlet halmozódott fel kaspókból, cserepekből, így nekiállok keresgélni a polcaimon. Gyakran szoktam magam is méretre készíteni, vagy felújítani megfelelő edényt, hogy ne ilyenkor kelljen a boltokat járni, és keresni az ideálisat. Így kerülhet sor a cipő, pezsgőspohár, bögre, müzlistál stb átalakulására kaspóvá.Természetesen ilyenkor a legnehezebb a megfelelő színűt megtalálni, ezért ebben már kialakítottam a kéznél levő edények virághoz illő színre való átdolgozásának módját.
Nagyon ritka az, hogy az edény van meg előbb, ehhez tervezem, alakítom az agyagvirág méretét, formáját. Ez a megoldás akkor fordul elő, ha a megrendelő a saját kaspójába kér agyagvirágot. Ilyenkor előfordul, hogy a Galériámban látható virágok közül olyat választ, ami méretben nem pont az ő kaspójához passzol.
Nem egyértelmű a megrendelők számára, de ez nem baj, nem is várom el, hogy tudja, az agyagvirágok milyen módon készülnek, milyen eszközök szükségesek hozzá. Így fordulhat elő, hogy a fénykép alapján kiválasztott, megrendelni kívánt virághoz ötször akkora kaspót hoznak. Ebbe lényegesen nagyobb, dúsabb virágot kell készíteni, csak, hogy a harmónia meglegyen. (Ja, és a virág lehet ötször akkora, de az ára nem :) )
De ha csak egy-két számmal tér el a kaspó a kiválasztottól, akkor is előfordul, hogy elszámítom a virág méretezését. Jobban szeretem a már kialakított saját sorrendemet, de ettől még elvállalom a kihívást jelentő fordított sorrendet is, mert nagy baj nem történik, csak tovább tart megtalálni a megfelelő méretet.
Így jártam egy gerberával.
Megkaptam a kaspót.
Elővettem a formakiszúró eszközeimet, és a nagyobbik virágkiszúróval kezdtem megalkotni a virágfejeket.Már menet közben úgy ítéltem meg, hogy ez egy kicsit nagy lesz a kapott kaspóhoz. Sebaj, befejeztem a virágokat, fázist nem célszerű félbehagyni.Elővettem a kisebb eszközt, és elkezdtem újabb virágfejeket. Ezt meg kicsinek ítéltem, ezért ezt is befejeztem, de félretettem.Nekiálltam a kettő közötti mérethez való eszköz elkészítésének. Ezzel készítettem el a harmadik, végsőnek ítélt változatot.Ezután levelekkel mindet befejeztem, beépítettem a különböző méretű edényekbe, és így fotóztam, hogy ha már így alakult, legyen egy "Variációk egy témára" képem.


További elkészült agyagvirágaimat itt nézheted meg: http://www.csodavirag.hu/galeria
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha van véleményed, kérdésed, kérlek írd ide!