2010. július 20., kedd

Az alapanyagról röviden

Gyakran félreértik ezt az agyagvirág kifejezést. Nem egyszer a cserepet, kaspót kezdik vizsgálni, vajon miért olyan érdekes, hogy ki van állítva? Hiába van kiírva, vagy elhangzik ez a szó hogy agyagvirág, meg kell nyomatékosan ismételni, hogy a virág van agyagból, nem a kaspó a lényeg! Az emberek többsége barna kiégetett agyagra gondol. De Japánból így indult útnak ez az alapanyag. Clay agyagot jelent, és egész távol-Keleten ezen a néven fut az angol változatban, ezért használom én is ezt a kifejezést.

Ez egy jól gyúrható, képlékeny fehér, rugalmas massza. Modellező agyag, szintetikus agyag, plasztik agyag, plasztik gyurma, hideg agyag, vagy hívjuk bárminek a levegőn szárad és nem kell kiégetni. A színezéséhez művészellátókban kapható olajfestéket használok.

2 megjegyzés:

 1. Szia gyönyörúek a virágaid én cukorvirágokat http://www.sugarfantasie.blogspot.sk készítek hasonló technikával és szeretném megkérdezni, hogy hol veszed az agyagot , ill én vettem fehér agyagot csak nem tudom, hogy ugyanaz e ami ehhez kell az van ráírva hogy levegőn szárad, olyan gyurmaszerú köszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Ildikó!
   Köszönöm az elismerést! Szépek a Te tortáid is!
   Saját szintetikus agyagot használok, nálam lehet kapni. Ez rugalmasabb, mint amit jelenleg a boltokban árulnak. Más összetételű.
   Rendelni itt lehet privát üzenetben:
   https://www.facebook.com/Csodavirag

   Törlés

Ha van véleményed, kérdésed, kérlek írd ide!